facebook_page_plugin

ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Thursday, 11 January 2018 00:00
Πέρασαν οι όμορφες γιορτές και επιστρέφουμε σιγά σιγά στους καθημερινούς μας ρυθμούς. Δεν ξεχνάμε ωστόσο πόσο ωραία περάσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Εμείς με τα παιδάκια μας και τους γονείς τους επισκεφτήκαμε τον πολυχώρο "Κήπος-Σεμινάρια" και παρακολουθήσαμε μια όμορφη αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την παραμυθού Κατερίνα Κλεάρχου. Η Κατερίνα μας ταξίδεψε σε μέρη μακρινά, μας μάγεψε και μας συγκίνησε με τις ιστορίες της απ'όλο τον κόσμο. Katerina Klearxou σε ευχαριστούμε πολύ και θα τα ξαναπούμε σύντομα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ "Ο φίλος μου ο σπουργίτης" και "Οι τρεις αντευχές"

Saturday, 06 January 2018 00:00
Δύο αγαπημένες συγγραφείς παραμυθιών, η Vasiliki Mourgela και η Παππά Μάρω επισκέφτηκαν το Λεμονόκηπο και μας παρουσίασαν τα βιβλία τους, "Ο φίλος μου ο σπουργίτης" και "Οι τρεις αντευχές" αντίστοιχα. Μέσα από πολύ παιχνίδι και θέατρο μας έφεραν σε επαφή με έννοιες, όπως η φιλία και η αγάπη, στοιχεία που εμφανίζονται στο παραμύθι "Ο φίλος μου ο σπουργίτης",ενώ τονίστηκε και η σημασία της σωματικής και στοματικής υγιεινής, όπως αυτές περιγράφονται στο παραμυθάκι "Οι τρεις αντευχές". Μάρω και Βασιλική σας ευχαριστούμε για όλα και περιμένουμε με χαρά να σας δούμε και πάλι σύντομα!! Να είστε πάντα δημιουργικές και χαμογελαστές!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ "ΜΥΡΤΙΑ"

Friday, 05 January 2018 00:00
Στιγμούλες από την πρόσφατη επίσκεψή μας στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων "Μυρτιά". Για πρώτη φορά επισκεφτήκαμε τους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες, γίναμε φίλοι,είπαμε κάλαντα, χορέψαμε, αγκαλιαστήκαμε και σκορπίσαμε χαρά στο πνεύμα των ημερών! Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους από τη Μυρτιά για την πρόσκληση και θα χαρούμε να τα ξαναπούμε σύντομα. Πραγματικά τα παιδάκια μας πέρασαν όμορφα και χάρηκαν την επίσκεψη αυτή!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΒΡΟΧΗ

Monday, 23 October 2017 00:00

"H βροχή δες πώς πέφτει από ψηλά, η βροχή δες πώς πέφτει χαμηλά..και κυλά και μαζεύεται στη γη και κυλά ποταμάκι να γενεί!!" Σήμερα ο καιρός θύμισε Φθινόπωρο..επιτέλους! Η ψιλή βροχούλα δεν μας πτόησε καθόλου, φορέσαμε αδιάβροχα και γαλότσες και βγήκαμε να παίξουμε στη βροχή. Παρατηρήσαμε το τοπίο γύρω μας πώς αλλάζει και μεταμορφώνεται λόγω της βροχής, μυρίσαμε τον αέρα και αγγίξαμε τα φύλλα και τα φυτά του κήπου μας. Φυσικά δεν παραλείψαμε να ταΐσουμε και τους μικρούς μας φίλους που μας περίμεναν με πολύ χαρά, για να φάνε το κριθάρι και το σιτάρι τους!

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ

Tuesday, 10 October 2017 00:00

Το ελεύθερο παιχνίδι και οι δραστηριότητες στη φύση έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αξία για τα παιδιά και ειδικά εκείνα που μεγαλώνουν στα αστικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα το ελεύθερο παιχνίδι ως ενστικτώδης παρόρμηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική, ψυχοπνευματική, κοινωνική ανάπτυξη και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του παιδιού. Το παιδί παίζει, όπου και αν βρίσκεται, και με ό,τι βρει, ακόμη και με φαινομενικά άχρηστα υλικά ή αντικείμενα. Δυστυχώς, όμως, οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής δεν επιτρέπουν στους γονείς να πηγαίνουν συχνά στην εξοχή και να παρέχουν στα παιδιά τους το δώρο του παιχνιδιού στη φύση. Ο άνθρωπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης. Έτσι λοιπόν τα ερεθίσματα που λαμβάνει το παιδάκι και οι εμπειρίες του μέσα από το φυσικό περιβάλλον το βοηθούν να μεγαλώσει φυσιολογικά και σε ισορροπία με αυτό.
Τα οφέλη που προκύπτουν από την επαφή των παιδιών με τη φύση συνοψίζονται στα εξής:
_ Δίνει στο παιδί μια σημαντική αίσθηση ελευθερίας.
_ Διευρύνει τον κόσμο των εμπειριών του.
_ Του παρέχει ποικιλία από εικόνες και ερεθίσματα.
_ Το βοηθά να κατανοήσει καλύτερα τους νόμους της φύσης.
_ Εξελίσσει τις αισθήσεις του, αφού μαθαίνει να ακούει και να παρατηρεί καλύτερα.
_ Εξελίσσει τη φαντασία του και την δημιουργικότητα του.
_ Διοχετεύει την ενεργητικότητα ενώ καλλιεργεί και τη σωματική δύναμη του παιδιού.
Γι’αυτό λοιπόν αξίζει να επενδύουμε χρόνο με τα παιδιά μας σε ελεύθερες, φυσικές δραστηριότητες για το καλό όλων, μικρών και μεγάλων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

Tuesday, 10 October 2017 00:00

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με την παιδοψυχολόγο μας, κυρία Σερμπέζη Έλενα από Το Δέντρο που δίνει.
Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και δημιουργικό παιχνίδι οι γονείς γίνονται και αυτοί παιδιά, διασκεδάζουν και περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδάκια μας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Tuesday, 10 October 2017 00:00

Πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής με τη νέα μας συνεργάτιδα Πέννυ Αβραμπέκη. Τα παιδάκια μας περνούν όμορφες στιγμές, απολαμβάνουν την επαφή με τη μουσική, μαθαίνουν νέα τραγουδάκια και χαίρονται με τα μουσικά οργανάκια που μας φέρνει η αγαπημένη μας μουσικός! Και οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ!